1. fi
  2. en

By Tanja Saarinen

06 March 2023

Miksi kulttuurivalmennus on tärkeää, kun muutat uuteen maahan?

Muutto uuteen maahan on jännittävä ja elämää mullistava kokemus. Uuteen kulttuuriin sopeutuminen voi kuitenkin olla haastavaa. Tottuminen uuteen kulttuuriin, tapoihin ja normeihin voi olla stressaavaa, ja kulttuuriset väärinkäsitykset voivat johtaa tarpeettomaan turhautumiseen ja konflikteihin. Kulttuurivalmennus auttaa sinua valmistautumaan haasteisiin, joita useat kohtaavat ulkomaille muuttaessa.

 

Tässä blogipostauksessa kerron sinulle, minkä takia jokaisen ulkomaille muuttavan tulisi investoida kulttuurivalmennukseen ja miten kulttuurivalmennuksesta saa kaiken mahdollisen irti.

 

Miksi kulttuurien välisen viestinnän koulutus on tärkeää ulkomaille muutettaessa?

 

Kulttuurien välisen viestinnän valmennus auttaa ymmärtämään kulttuurieroja ja lisäämään kulttuuritietoisuutta kansainvälisissä tehtävissä tai kotimaasi ja uuden maan välillä. Tämä auttaa ehkäisemään väärinkäsityksiä ja mahdollistaa tehokkaamman viestinnän.

 

Kulttuurien väliset väärinkäsitykset voivat vaihdella pienistä väärinkäsityksistä vakavampiin yhteenottoihin. Kun kasvatat tietoisuuttasi eri kulttuureista ja kehität kulttuuriälyä, pystyt estämään kulttuurieroista johtuvia väärinkäsityksiä.

 

Kulttuurivalmennus tarjoaa myös vinkkejä siihen, miten luoda positiivisia suhteita paikallisiin osoittamalla kunnioitusta heidän perinteitään, tapojaan ja kieltään kohtaan. Vahvojen suhteiden luominen heti alusta lähtien auttaa sinua sopeutumaan nopeammin uuteen kotimaahasi.

 

Lentokone auringonlaskussa

 

Sopeudu nopeammin ja vähennä kulttuurishokkia

 

Kulttuurikoulutus auttaa sinua sopeutumaan nopeammin uuteen kotiisi. Kun ymmärrät, miten ihmiset toimivat ja käyttäytyvät tietyissä tilanteissa, pystyt helpommin mukauttamaan omaa käyttäytymistäsi paikallisiin tapoihin sopivaksi. Tämä edistää hyvinvointiasi, koska se vähentää kulttuurishokin aiheuttamia stressitekijöitä, joita monet ihmiset kokevat muuttaessaan ulkomaille.

 

Jos haluat ymmärtää enemmän siitä, mikä on kulttuurishokki, suosittelen lukemaan tämän blogikirjoituksen.

 

Paranna työsuoritusta

 

Jos muutat ulkomaille työn vuoksi, kulttuurivalmennus on erityisen tärkeätä, koska eri maissa on erilaisia tapoja tehdä asioita. Kulttuurierot työpaikalla voivat olla suuria, ja niiden ymmärtäminen on tärkeätä, jotta voit välttää kulttuurieroista johtuvat väärinkäsitykset.

 

Kulttuurien välisen koulutuksen avulla pystyt helpommin ja nopeammin rakentamaan suhteita. Esimerkiksi egalitaarissa (tasa-arvoisissa) kulttuureissa on tavallista puhua kollegoille heidän etunimellään, kun hierarkisimmissa kulttuureissa käytetään usein sukunimiä ja titteleitä. Ymmärtämällä eri kulttuureja vähennät tahattomia loukkauksia.

 

Löydät lisätietoja yksilöllisistä ja kollektivistisista kulttuureista tästä blogikirjoituksesta.

 

Johtamistapa, tiimityö ja päätöksen teko vaihtelevat suuresti eri maiden välillä. Tiedon puute näistä eroista voi johtaa kulttuurisiin väärinkäsityksiin, tavoitteiden saavuttamiseen ja lopulta vaikuttaa työsuoritukseen. Kulttuurivalmennus auttaa sinua sopeutumaan nopeasti uuteen työympäristöösi ja ymmärtämään, miten sinun tulee mukauttaa omaa työskentely- ja johtamistapaasi.

 

Kulttuurikoulutus antaa sinulle työkalut, joita tarvitset kulttuurierojen navigoimiseen työkavereitesi ja asiakkaitesi kanssa.

 

Mitä kulttuurikoulutus sisältää?

 

Kulttuurikoulutukssia on erilaisia, ja sinulle tehokkain menetelmä riippuu oppimistyylistäsi ja tavoitteistasi. Suosituimpia ja yleisimpiä koulutusmuotoja ovat:

 

  • Kielikoulutus: Uuden maan kielen oppiminen on tärkeä osa kulttuuriin sopeutumista. Kielikursseille osallistuminen auttaa sinua kommunikoimaan tehokkaammin ja ymmärtämään kulttuuria syvemmällä tasolla ja vähentämään kielimuureja.
  • Kulttuuriorientaatio: Kulttuuriorientaatio on suunniteltu erityisesti henkilöille, jotka muuttavat uuteen maahan. Kulttuuriorientaatioissa käydään syvällisesti läpi kahden eri maan eroja, usein henkilön kotimaan ja kohdemaan välisiä eroja. Kulttuuriorientaatioissa opit myös kohdemaan koulutusjärjestelmistä, tapakulttuurista ja yrityskulttuurista.
  • Kulttuurien välisen viestinnän valmennus: Kulttuurien välisen viestinnän valmennukseen kuuluu työskentely valmentajan kanssa, jolla on kokemusta kulttuurien välisestä viestinnästä. Valmentaja antaa neuvoja ja tukea, jotka on räätälöity juuri sinun työskentelytapoihisi ja tavoitteisiisi. Valmentaja voi esimerkiksi auttaa sinua muuttamaan kehonkieltäsi sopimaan uuteen kulttuuriympäristöösi.

 

Kartta uudesta kotimaasta

 

Parhaat käytännöt tehokkaaseen kulttuurien väliseen koulutukseen

 

Varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen hyödyn kulttuurivalmennuksesta sinun kannattaa aloittaa valmennus tarpeeksi ajoissa ja keskittyä löytämään työkaluja, jotka auttavat sinua käytännössä, jotta pystyt omaksumaan kohdemaan kulttuurin mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

 

  • Aloita aikaisin: Koskaan ei ole liian aikaista alkaa kehittää kulttuurienvälistä osaamistasi. Ihannetapauksessa sinun tulisi osallistua kulttuurienväliseen koulutukseen ennen kuin lähdet kotimaastasi vähentääksesi kulttuurishokkia.
  • Keskity käytäntöön: Kulttuurikoulutuksen tulisi olla käytännönläheistä ja keskittyä taitoihin ja tietoihin, joita tarvitset menestyäksesi vieraassa maassa.
  • Kulttuuriin sopeutuminen: Kulttuurivalmennuksen tulisi kannustaa sinua omaksumaan uuden maasi kulttuuri. Tämä tarkoittaa ennakkoluulottomuutta, uteliaisuutta ja kulttuurierojen kunnioittamista.

 

 

Kulttuurivalmennuksesta on monia eri hyötyjä, jotka auttavat sinua valmistautumaan lähtöön, mutta erityisesti saapuessasi uuteen kotimaahasi. Mitä enemmän tiedät kohdemaastasi, omista arvoistasi ja käyttäytymismalleistasi, sitä helpompi sinun on mukauttaa viestintääsi uuteen kulttuuriin sopivaksi.

 

Haluatko kehittää kulttuurien välisen viestinnän taitojasi ennen kuin muutat ulkomaille? Varaa tapaaminen keskustellaksesi lisää siitä, kuinka voin auttaa.

 

 

10 October 2023
Muistatko ensimmäisen kerran, kun puhuit englantia ulkomailla? Jännittääkö sinua edelleen virheiden tekeminen vierasta kieltä puhuessa? Kuinka usein muistutat läheisiä siitä, että on tärkeämpää uskaltaa puhua vierasta kieltä kuin puhua sitä
06 September 2023
Miten sinä määrittelet maahanmuuttajan? Koetko, että maahanmuuttaja, pakolainen ja turvapaikanhakija tarkoittavat samaa? Oletko miettinyt, miten voit itse edesauttaa kotoutumisprosessissa? Avainasiat 1. Olipa henkilön maahanmuuttaja, pakolainen tai turvapaikanhakija, muista, että kyse
08 August 2023
Haluatko esihenkilön, joka on tukenasi päivittäisessä työssäsi vai ärsyynnytkö, jos et saa tehdä töitä omaan tahtiisi? Onko sinulle normaalia jutella perhe-elämästäsi esihenkilösi kanssa ja kutsua häntä etunimellä? Koetko, että esihenkilön

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Numinos Coaching TikTok page
Numinos Coaching Linkedin page
Numinos Coaching Instagram page
Numinos Coaching Facebook page

Tilaa uutiskirje ja laajenna horisonttejasi!

Hyvä tietää

Yritys

Palvelut

Numinos Coachig logo

©2024 Numinos Oy | Kulttuurienvälisen viestinnän valmennus | Helsinki

 

Powered by NUMINOS Digital